informator o radu

služba za medicinu rada

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Dermoskopijom u cilju ranog otkrivanja malignog melanoma

dermaskopijom u cilju otkrivanja melanoma mMesec mart je mesec borbe protiv raka. Stručni tim Zavoda je odlučio da najveći deo preventivnih aktivnosti za zaposlene u mnogim niškim firmama, preduzećima i ustanovama usmeri ka ranom otkrivanju malignih promena na koži. Zlatni standard u ranom otkrivanu malignog melanoma je dermoskopija (neinvazivna i lako izvodljiva metoda).

Prvi pregledi kože u okviru ove aktivnosti obavljeni su 09. i 10.marta u ambulanti kompanije Leoni za zaposlene ove kompanije u Nišu. Preglede je obavila dr Biljana Dojčinović, specijalista dermatovenerologije u saradnji sa timom sestara.

Pregledi su besplatni za zaposlene i ne zakazuju se preko izabranog lekara. Ukupno je pregledano 60 zaposlenih od kojih je dvoje upućeno na dalju dijagnostiku zbog lošeg izgleda mladeža, Zbog velikog interesovanja sa pregledima će se nastaviti u narednom period. Većina pregledanih je izjavila da se nikada do sada nisu obraćali lekaru specijalisti dermatovenerologu zbog kontrole mladeža.

Veoma je bitna PROMOCIJA ZDRAVLJA I PREVENCIJA BOLESTI NA RADU za sve zaposlene. Zaposleni se mnogo manje javljaju izabranom lekaru u odnosu na pacijente starije životne dobi. Obaveze na poslu, obaveze u vezi sa porodicom i predpostavka o zdravlju čine da se ova pupulacija stanovnika najmanje zdravatveno kontroliše.

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019