informator o radu

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU RADNIKA NIŠ UČESTVOVAO SA 9 STRUČNIH SAOPŠTENjA NA VII KONGRESU NACIONALNE ASOCIJACIJE UDRUŽENjA ZDRAVSTVENIH RADNIKA SRBIJE

Od 05-10.10.2016.godine u Vrnjačkoj banji održan je VII Kongres Nacionalne Asocijacije Udruženja Zdravstvenih Radnika Srbije, u okviru koga je radilo 8 društava, a u radu društva medicinskih sestara-tehničara, babica i laboratorijskih tehničara radilo je 27 sekcija.

Kongres je ispred Ministarstva Republike Srbije otvorio i pozdravio dr Darko Laketić (Odbor za zdravlje i porodicu RS), kao i mnogi direktori zdravstvenih ustanova iz cele Srbije. Takođe, smo imali podršku i učešće u radu i predstavnika Republike Bugarske, Češke, Slovačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine kao i Republike Srpske.

Svojim prisustvom veliku podršku samom Kongresu i našim sestrama, ispred ZZZZR Niš, dali su direktor Dr. oec. Marijana Matić, pomoćnik direktora za medicinsku delatnost i načelnik medicine rada Prof.dr Jovica Jovanović, pomoćnik direktora za zdravstvena i organizaciona pitanja dr Slađana Majkić, načelnik službe opšte medicine, ginekologije i laboratorije dr Gordana Filipović, Prim. dr Dragan Đorđević i Prim. dr Dragan Mitić.

Na VII Kongresu je prisustvovalo preko 1500 učesnika i prezentovano 274 stručnih saopštenja, 52 akreditovana rada i 9 akreditovanih radova iz Bugarske. Jedna od sekcija je i sekcija medicine rada na kojoj je bilo: 1 edukativni seminar, 24 stručnih usmenih prezentacija i 1 poster prezentacije. Naš Zavod je imao zapaženo učešće u radu ove sekcije kao i na drugim sekcijama.

Predsednik sekcije je bila vms Snežana Milenković iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu železničara ogranak Niš, a moderator sekcije je bio Prof.dr Jovica Jovanović, koji je imao uvodno izlaganje - edukativni seminar na temu ,,Jonizujuće zračenje”, iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš.

Ostalih 9 stručnih saopštenja u Sekcijama medicine rada, Ginekološko-akušerskoj sekciji iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš sa sledećim temama, prezentovale su:
-Svetlana Banić, glavna sestra službe medicine rada ''Uticaj lekova, alkohola i droga na radnu sposobnost, bezbednost i zdravllje radnika''
-Gordana Stanković, odgovorna sestra Dispanzera Mašinske industrije ''Zamor i premor''
-Ljubinka Jovanović, odgovorna sestra ginekološke službe ''Najčešće vaginalne infekcije kod žena''
-Nataša Stanojević, strukovna medicinska sestra ''Anafilaktički šok''
-Jasmina Vranjanac, medicinska sestra ''Profesionalna astma''
-Dragana Kuzmanović, medicinska sestra ''Apsentizam kod zdravstvenih radnika''
-Vesna Jovanović, medicinska sestra ''Stres i komunikacija medicinskih sestara”

Veoma smo ponosni na veliki broj radova sa kojima smo prezentovali naš Zavod, na svih sedam kongresa. Ogromnu zahvalnost dugujemo lekarima Zavoda za mentorstvo i stručnu podršku i pomoć oko pisanja radova.

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019