uverenja

kontrolni pregledi

sistematski

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

ODRŽAN PRVI SAJAM RADNIČKOG-INDUSTRIJSKOG ZDRAVLJA.

pvi sajam radnickog industrijskog zdravlja mPrvi “Sajam radničkog-industrijskog zdravlja” u organizaciji Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika “Niš”, održan je 23.05.2018.godine u Nišu u period od 09.00 do 16.00h u prelepom ambijentu Oficirskog doma i još prijatnijem okruženju keja na Nišavi.
Sajam je zvanično u 10.00h otvorila direktorka Zavoda, dr Slađana Majkić, pozdravljajući prisutne predstavnike Grada i opština, poslovne partnere, korisnike usluga, pacijente, građane, goste na sajmu: Kolo srpskih sestara, Aktiv žena Niša, predstavnike farmaceutskih kuća, medije i prisutne zaposlene. Sajam su posetili Generalni konzul Republike Bugarske, g. Evgeni Sugarev kao i predstavnici Konzulata sa kojim Zavod ima vrlo uspešnu saradnju.

U okviru sajma Zavod je predstavio svoju delatnost na jedan moderniji način prezentovanjem aktivnosti i opreme. Posebno mesto na sajmu je zauzeo štand sa monografijama kao i knjigama i udžbenicima iz oblasti Medicine rada koje su izdali naši eminentni profesori i drugi zaposleni.

Oko 500 posetilaca je imalo priliku da vidi opremu i instrumente za merenje uslova u radnoj sredini i detekciju radioaktivnosti, sredstva koja se koriste kod ukazivanja prve pomoći i način ukazivanja iste, defibrilator, spirometar, aparat za dermoskopiju, bezkontaktni tonometar, aparat za ultrazvučno određivanje koštane gustine na petnoj kosti, reakciometar, dinamometar, portabl ultrazvučni aparat i dr. Posetioci su mogli da dobiju savete u vezi bolesti, njihovog ranog otkrivanja i prevencije od lekara različitih specijalnosti: medicina rada, opšta medicina, oftalmologija, ORL, dermatovenerologija, neurologija, interna medicina i radiologija. Posebno interesovanje je bilo za oblast dijetetike i psihološko savetovanja.
Lice za bezbednost i zdravlje na radu je zainteresovanim posetiocima govorio o zakonskoj obavezi poslodavaca kada je u pitanju radna sreda i bezbednost na radnom mestu.
Predstavnici farmaceutskih kuća su predstavili suplemente (vitamine, minerale…) koji su neophodni u određenim stanjima i savetovali posetioce u vezi njihove primene.
Poseban deo na Sajmu bio je namenjen Donor karticama – zaveštanju organa, i čast nam je što je sa ove manifestacije otišla potpisana jedna Donor kartica.

Gosti Sajma, udruženje Kolo srpskih sestara je izložilo umetničke radove svojih članica i sredstva prikupljena od prodaje namenilo u humanitarne svrhe, a udruženje Aktiv zena Niša se potrudilo da sve prisutne okrepi svojim lepim slanim i slatkim proizvodima.

Nadamo se da će manifestacija ovakve vrste postati redovna aktivnost Zavoda i vremenom prerasi u tradiciju, a sve u cilju što boljeg obaveštavanja i približavanja specifične, preventivne i kurativne zdravstvene zaštite zaposlenima i stanovnicoma grada Niša.

 

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019