informator o radu

služba za medicinu rada

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Gostovanja direktorice Zavoda, dr Slađane Majkić na niškim televizijama

Gostovanje 0822 mU proteklih nekoliko dana direktorica Zavoda, dr Slađana Majkić je gostovala u popodnevnim programima niških televizija i to: 12.08.2022.g. na Niškoj televiziji, a 15.08.2022.g. na televiziji Zona plus.

Teme gostovanja su bile slične: epidemijska situacija vezana za zaraznu bolest Covid 19 i aktuelne projektne aktivnosti koje Zavod obavlja u malim sredinama jugoistočne Srbije. Radi se o projektu „Rano otkrivanje poremećaja štitaste žlezde kod stanovnika ruralnih oblasti jugoistočne Srbije“, koji je finansiran od strane Konzulata Republike Bugarske u Niši i Ministarstva spoljnih poslova R. Bugaske. Projekat u trajanju od dve godine završava se decembra 2022.g. Posle nabavke ultrazvučnog aparata sa pratećom sondom, kao i ostalog potrošnog i edukativnog materijala, a u skladu sa epidemijskom situacijom, od maja 2022.g se krenulo sa intenzivnim aktivnostima obavljanja ultrazvučnih pregleda u onim domovima zdravlja jugoistočne Srbije koji nemaju radiologa u stalnom radnom odnosu. Pregledi su obavljeni u Dimitrovgradu, Babušnici, Zvoncu, Beloj Palanci, Temskoj kod Pirota, Trgovištu, Bujanovcu i Preševu. Do sada je pregledano više od 900 stanovnika u navedenim sredinama, a interesovanje za preglede je izuzetno veliko. Analiza dobijenih rezultata biće urađena na kraju projekta i prezentovana stučnoj javnosti.

Zahvaljujemo se rukovodstvima domova zdravlja i lokalnim samoupravama koji su nam pomogli u organizaciji pregleda, na njihov izuzetan prijem i predusretljivost, kao i pacijentima koji su se odazvali pregledima.

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019