informator o radu

služba za medicinu rada

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Nacionalni dan bez duvanskog dima – 31. januar

nacionalni dan bez duvanskog dima mDanas je Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Niš“ obeležio Nacionalan dan bez duvanskog dima pod sloganaom „Da živiš život punim plućima – baci cigaretu, pojedi jabuku“.

Medicinski tim na čelu sa dr sci med Marinom Gavrilović, načelnicom Službe za medicinu rada učestvovao u obeležavanju ovog dana u kompanijama sa kojima Zavod ima blisku saradnju: Leoni i Zumtobel.

Pored podele edukativnog materijala na navedenu temu u ambulantama ovih kompanija, zaposleni su mogli da dobiju obaveštenja o aktivnom i pasivnom udisanju duvanskog dima i štetnim uticajima koje on ostavlja na zdravlje. Lekar specijalista ORL je pregledao gornje disajne puteve sa posebnim osvrtom na pregled glasnih žica, a lekari opšte medicine su obavljali auskultaciju pluća i srca i merenje krvnog pritiska.

Menadžeri kompanija su izrazili veliko zadovoljstvo akcijom koju je obavio Zavod i želju da sa Promocijom zdravlja na radnom mestu nastavi dalje jer je to primer dobre prakse u zemljama u kojima ove kompanije posluju.

 

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019