informator o radu

služba za medicinu rada

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

Delegacija iz Sankt Petersburga u poseti Zavodu.

ruska delegacija mDana 15.04.2019. godine Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Niš“ je primio u posetu desetočlanu delegaciju iz Sankt Petersburga i lenjingradske oblasti. Delegaciju su predvodili g. Josif Gligorijevič, predsednik Granskog sindikata zaposlenih u zdravstvu i gđa. Ksenija Vladislavovna, savetnik za zdravstvo predsedika Skupštine grada Sankt Petersburga.
Direktor Zavoda, dr Slađana Majkić je gostima poželela dobrodošlicu i upozala ih sa delatnošću i organizacijom Zavoda, sindikalnim organizacijama, kao i aktivnostima koje Zavod sprovodi u cilju poboljšanja materijalnog statusa i zadovoljstva zaposlenih.


Posebno je istakla činjenicu da je Zavod jedina zdravstvena ustanova u Nišu i širem regionu, u kojoj se obavlja zdravstevna zaštita i očuvanje zdravlja zaposlenih u bezbednoj i zdravoj radnoj sredini obavljanjem delatnosti medicine rada, kao i da Zavod poseduje laboratoriju za zaštitu od jonizujućeg zračenja, u kojoj je u toku NATO agresija na SRJ 1999. godine otkriveno prisustvo osiromašenog uranijuma u bačenoj municiji. Veliku pažnju Zavod poklanja stalnom unapređenju kvaliteta rada i bezbednosti pacijenata i korisnika usluga, a o tome svedoče Standardi i Akreditacije koje Zavod poseduje: ISO 9001, ISO 17025 i ISO 15189. Mnoga veštačenja na zahtev Suda vezana za radnu sposobnost i mobing odvijaju se preko Ekpsertizne komisije Zavoda.
G. Josif Gligorijevič je istakao da Sindikalna organizacije zaposlenih u zdravstvu Sankt Patersburga i lenjingradske oblasti ima 62000 članova i da su socijalna pitanja zaposlenih u zdravstvu prioritet sindikata, ali i da se posebna pažnja posvećuje i uslovima rada i zdravlju na radu zdravstvenih radnika.
Predstavnica grada Sankt Petersburga gđa.Ksenija Vladislavovna, savetnica za zdravstvo predsedika Skupštine grada, je posebno istakla da su na zasedanju gradskog parlamenta obavezno prisutni i predstavnici sindikata zdravstva koji inače imaju veliki uticaj i na kreiranju državne politike. Istakla je značaj trojnog partnerstva koje postoji između vlasti, predstavnika poslodavaca i sindikata.
Prof dr Jovica Jovanović, pomoćnik direktora Zavoda, je govorio o fizičkom nasilju nad zdravstvenim radnicima. G.Josif Gligorijevič je rekao da takav problem postoji i u zdravstvenim ustanovama Sank Petersburga i lenjingradske oblasti, naročito u ustanovama hitne medicinske pomoći i da je sindikat veoma zainteresovan za njegovo rešavanje. Rešenje tog problema vidi u pooštenim kaznenim merama za počinioce nasilja.
Sastanak je protekao u duhu prijateljstva, međusobnog razumevanja, i konstruktivnoj atmosferi za dalje unapređenje saradnje.

 

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019