informator o radu

služba za medicinu rada

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

"Rano otkrivanje glaukoma kod osoba sa invaliditetom" u Dispanzeru Ei, Domovima zdravlja Svrljig, Kuršumlija i Lebane.

rano otkrivanje glaukoma dispanzer ei svrljig kurumlija lebane mPrethodne nedelje je nastavljeno sprovođenje projektnih aktivnosti u cilju ranog otkrivanja glaukoma u nekoliko opština. Oftalmološki pregledi su, u utorak 3. juna, obavljeni u Dispanzeru Ei Zavoda za zaštitu zdravlja radnika “Niš” u period od 10.00 do 14.30h. Pre obavljanja pregleda pozivane su osobe sa invaliditetom iz Regisrta koji se nalazi u tom dispanzeru, a preglede su pored njih obavili i drugi zainteresovani građani bez participacije i zakazivanja.
U sredu 04. juna posle obaveštavanja stanovnika opštine Svrljig putem radio stanice “Buba mara” i Svrljiških novina, projektni tim je obavio oftalmološke preglede i merenje očnog pritiska kao i edukaciju o značaju ranog otkrivanja glaukoma 117 osoba, u Domu zdravlja Svrljig. Zainteresovanost stanovništva je bila izuzetna, tako da će se oftalmološki pregledi nastavati u narednom periodu.


U četvrtak, 05. juna obavljeni su oftalmološki pregledi i merenje očnog pritiska kao i edukacija stanovnika opštine Kuršumlija. Obaveštenje o pregledima je bilo istaknuto na oglasnim tablama i ulaznim vratima Doma zdravlja, tako da je i odaziv građana bio veliki.
U petak, 06. juna posle dogovora i obaveštavanja stanovnika opštine Lebane preko info kanala opštine i isticanjem obaveštenja na ulaznim vratima i oglasnim tablama Doma zdravlja, pregledano je 103 stanovnika, a kod određenog broja su prvi put izmerene povišene vrednosti očnog pritiska. Pregeledi i edukacija su obavljeni u prostorijama Domu zdravlja Lebane.
Oftalmološki pregledi u okviru projekta koji finansira Ministarstvo sopljnih poslova Bugarske će se nastaviti i u narednom poeriodu u opštinama jugositočne Srbije.

 

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019