informator o radu

služba za medicinu rada

uverenja

sistematski

kontrolni pregledi

obuka za pruzanje prve pomoci2

radioloska

jonizujuce-zracenje

toksikoloska

rizik

merenja rad sredini

lice za bezbednost

rczpzrm

menadzerski pregled

komunalna policija

banner3optimize

"Rano otkrivanje glaukoma kod osoba sa invaliditetom" – projektna aktivnost u opštinama Bojnik, Vučje, Grdelica i Trgovište

Bojnik mU periodu od 11. do 14. juna za stanovnike opština Bojnik, Vučje, Grdelica i Trgovište organizovani su oftalmološki pregledi, merenje visine očnog pritiska i edukacija o značaju ranog otkrivanja glaukoma, a u okviru projekta koga finansira Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske.
Projektni tim je u navedenim sredinama preglede obavio u Domovima zdravlja, koji su pacijente obaveštavali isticanjem obaveštenja na oglasnim tablama i ulaznim vratima, kao i preko izabranih lekara.

Odaziv na preglede je bio veliki, a kod određenog broja pacijenta su prvi put izmerene povišene vrednosti očnog pritiska. Izuzetak je opštini Trgovište gde nije bilo novootkrivenih pacijenta sa povišenim intraokularnim pritiskom. Kao i do sada pregledi su obavljeni bez participacije i zakazivanja, a pacijenti su izrazili veliko zadovoljstvo što su mogli na jedan ovakav način i putem savremene opreme da prekontrolišu očni pritisak i dobiju potrebno znanje o značaju ranog otkrivanja glaukoma.
Oftalmološki pregledi u okviru projekta će se nastaviti i u narednom periodu u opštinama jugoistočne Srbije.
12. juna na Niškoj televiziji u popodnevim časovima je gostovala direktorica Zavoda, dr Slađana Majkić, a tema gostovanja su bile projektne aktivnosti Zavoda. Govorila je o projektu “Rano otkrivanje glaucoma kod osoba sa invaliditetom” čija realizacija traje do kraja oktobra ove godine, kao i o projektu “Zdravlje invalida rada” koga finansira Grad Niš i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, koji će postati vidljiv za građane u najskorije vreme.

 

Covid ambulanta

izabrani lekar 2019

sluzba za spec kons delatnost 2019

zalihe lekova 2019

medicinska oprema 2019

finansijski izvestaj 2019

oglasi javnih nabavki 2019